Hooaja jooksul maikuu lõpust oktoobri lõpuni tegi Väinamere Liinid Ruhnu-Pärnu-Ruhnu liinil 146 väljumist ja Ruhnu-Roomassaare-Ruhnu liinil 102 väljumist. Ilmastiku tõttu edasilükatud väljumisi oli hooaja jooksul veidi üle kümne. Pärnu-Ruhnu liinil müüdi ühesuunapileteid kokku 2972, neist 638 piletit ehk 21% ostsid Ruhnu elanikud.

Ruhnlaste ostetud piletite osakaal kõigub kuude lõikes oluliselt, alates 13 protsendist juulis kuni 73 protsendini oktoobris. Roomassaare-Ruhnu liinil müüdud piletite arv oli 1470, nendest 547 ehk 37% ostsid ruhnlased. Samas on liinidel reisivate püsielanike arv kuude lõikes tegelikult sarnane, ruhnlaste osakaalu muutus on tingitud sellest, et üldine reisijate arv kolmel suvekuul on palju suurem. Ruhnu elanike huvid on mõlemal suunal üpris võrdsed, külastajad eelistavad aga sõita Pärnust.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin märkis, et juuni-august on reisimise tipphooaeg ja nädalavahetused Pärnu suunalt said täis broneeritud juba hooaja alguses. „Päringuid, millele tuli reiside täituvuse kahjuks eitavalt vastata, oli palju. See tähendab, et tippajal on nõudlus võimalustest oluliselt suurem. Ruhnu sõitmist tuleb pikalt planeerida, välkotsuse peale sõitmine ei ole reaalne,“ lausus ta.

Hiiuväin lisas, et laevameeskond on uue aluse sõiduomadustega rahule jäänud. „Kogu teenusespektrit laiemalt vaadates on veel üksikasju, mida laeva tellijal on vaja Runö juures täiendada. Sealhulgas on vaja viia alus vastavusse ohtlike veoste ja sõidukite vedamiseks vajalike nõuetega. Omalt poolt soovime täiendada piletimüügisüsteemi, et viia piletimüük veebi. Siis on kohe näha ka reiside täituvus. E-piletite ettemüük vähendab ka probleemi, et pikalt tippajaks ette täis broneeritud reisile ei tulegi lõpuks kõik soovijad kohale ja kohad jäävad kasutamata, kuigi samal ajal oleks olnud hulgaliselt soovijaid,“ rääkis Hiiuväin.

Talvekorterisse jääb Runö Hiiumaale Suursadamasse. Uus hooaeg peab plaanide kohaselt algama maikuus 2013, seni peab ühendust saarega lennuk.

Väinamere Liinid teenindas kiirlaevaga Runö Pärnu-Ruhnu ja Roomassaare-Ruhnu liine alates maikuu lõpust. Alus mahutab 60 reisijat. Varasemalt on ettevõte teenindanud Ruhnu saarega peetavat laevaühendust reisilaevaga Aegna, mis mahutab 92 reisijat.