Ryanairi Põhjamaade ja Baltikumi turundus- ja müügijuht Elina Hakkarainen kinnitas BNS-ile, et Ryanair sulgeb talvehooajaks põhilise osa oma Tallinna liinidest ning lennata saab üksnes London Lutoni, Oslo Rygge ja Milano Bergamo lennujaama, vahendas BNS.

"Me teeme kärpeid ka üldiselt, kuna meil ei ole kõrgete kütusehindade tõttu võimalik pakkuda piisavalt madalaid hindu, et opereerida nendel liinidel, seetõttu sulgeme Tallinnast talveks viis liini," ütles Hakkarainen.

"Loodetavasti saame need kõik järgmise aasta suvehooajaks tagasi tuua," lisas Hakkarainen.

Tallinna lennujaama turundusjuhi Erik Sakkovi kinnitusel on Iiri odavlennufirma Ryanair teatanud soovist algaval talvehooajal lendude arvu vähendada, kuid millises mahus, ei ole veel täpselt teada.

"Meie info on selline, et kõik lennufirmad lendavad talvisel perioodil vähem, talvine hooaeg algab meil tavaliselt oktoobri lõpus," ütles Sakkov BNS-ile.

"Ka Ryanair kavatseb lennata vähem, nad on meile seda öelnud. Milline on täpne seis, ei ole veel ametlik," lisas Sakkov.

"See portaal, mis sellest kirjutab, teeb seda ilmselt selle põhjal, millised piletid on müügis ja millised ei ole," sõnas Sakkov ja lisas, et lennujaamal puudub seni igasugune ametlik informatsioon.

Veebileht nimega Seljakotirändur kirjutas esmaspäeval, et odavlennufirma Ryanair lõpetab oktoobri lõpus ja novembri alguses enamiku oma Tallinna lendudest. Veebilehe teatel jääb talvel Ryanair Tallinnast lendama üksnes London Lutoni, Oslo Rygge ja Milano Bergamo lennujaama. Stockholm Skavstasse ja Barcelona Gironasse läheb viimane lend 26. oktoobril, Frankfurt Hahni 27. oktoobril, Manchesteri ja Düsseldorf Weezesse 5. novembril ning Dublinisse ja Bremenisse 6. novembril.

Riiast lõpetab Ryanair veebilehe teatel 5. novembril Düsseldorf Weeze ja Liverpooli ning 6. novembril Karlsruhe lennud. Samas avatakse 7. novembril Manchesteri ja 8. novembril Bremeni liin. Alles jäävad ka senised Brüssel Charleroi, Dublini, East Midlandsi, Frankfurt Hahni, Glasgow Prestwicki, Leeds Bradfordi, London Stanstedi, Milaano Bergamo, Oslo Rygge ja Stockholm Skavsta lennud.