Ryanairi juht Michael O'Leary tõdes, et tänavune aasta on lennufirmale olnud 35 tegutsemisaasta raskeim - pea kogu lennukipark seisis suuresti kokku neli kuud. Esimene kvartal (aprill-juuni 2020, ettevõtte majandusaasta lõpeb märtsis) tõi Ryanairile 185 miljonit kahjumit. See on siiski väiksem kui prognoosisid ja kartsid analüütikud - nende hinnangud küündisid enne tulemuste avaldamist lausa 232 miljoni juurde.

Lennukompanii käive langes 95% ning majandusaasta esimese kolme kuuga teeniti 125 miljonit eurot võrreldes mulluse 2,2 miljardi euroga.

Lennufirma loodab, et augustis suudetakse taastada 60% liiklusest, septembris 70 protsenti. Samuti prognoositakse, et kogu aasta peale võib jäädagi reisijate arv ca 60% tavapärasest väiksemaks.

O'Leary pritsis kvartaliülevaates tuld ja tõrva ka Euroopa Liidu antava riigiabi kohta, nimetades seda ebaseaduslikuks, kui EL-i riigid toetavad oma lennufirmasid nagu Alitalia, Lufthansa, SAS, Air France /KLM jne.

"See tähendab paljude muude lennufirmade kadumist või olulist lennugraafikute hõrenemist, kui riigi rahaga hoitakse teisi ettevõtteid veel mitu aastat üleval. See olukord on Ryanairile hea võimalus laieneda," usub O'Leary.