Eesti Päevalehe andmetel ostab Jaguari ja Saabi esindaja AS Viking Motors tõsistesse majandusraskustesse sattunud Opeli müüja AS Baltmotorsi.

"Täna ma veel ei kommenteeri," ütles Viking Motorsi tegevjuht Üllar Taniberg. "Olen kuulnud, et Baltmotors on müügiks," lisas ta. Tanibergi sõnul on kõik firmad arenevad ja kasvavad ning ka Viking Motors on juba mõnda aega vaadanud ringi ja kaalunud talle tehtud pakkumisi.

Baltmotorsi nõukogu esimees Allan Aru keeldus firma müümist kommenteerimast. "Kui firma müüme, eks siis saadame ajakirjandusele pressiteate," ütles ta.

"Baltmotors on ennast praktiliselt kõigile pakkunud, kuid keegi pole temast huvitatud," ütles Opeli ja Toyota esindaja Amserv Groupi juhatuse esimees Raivo Kütt. Tema sõnul nähti võimalust, et kaks Opeli müüjat Baltmotors ja Ascar ühineksid. "Kui nad müünuks ennast ühe krooni eest, siis oleks ühinemine olnud ehk mõeldav," tõdes Kütt.

Baltmotorsi omanikud on aasta algusest saati pakkunud firmat müüa enamikule Eesti autofirmadele, sest ettevõte on sattunud tõsistesse majandusraskustesse. Eesti Päevalehe andmetel arestis Ühispank paar nädalat tagasi võlgade katteks kaksteist Baltmotorsi müügiautot. "See väide on möga," ütles Aru.

Kinnitamata andmetel on Baltmotorsil kohustusi umbes 34 miljoni krooni eest, millest võlg Ühispangale moodustab üle 20 miljoni krooni.

Väidetavalt katkestas ka autoõlide müüja Mobil õli tarnimise Baltmotorsile, sest viimane ei täitnud maksekohustusi.

Baltmotorsil tekkisid suured võlad eelmisel aastal, kui Tallinnas valmis uus Opeli keskus, mis läks firmale maksma 21 miljonit krooni.

Konkureerivate autofirmade sõnul on aga uus maja kesise ehituskvaliteediga ning halvasti planeeritud. Samuti on teenindus varustatud liialt kallite ning mõttetute remondiseadmetega, mis ei tasu majanduslikult ennast ära.

"Autode müük ei ole läinud nii hästi, kui tahaksime, ja ühinemine oleks otstarbeks," ütles Baltmotorsi tegevdirektor Ants Kulgevee aasta alguses Eesti Ekspressile.

Tema sõnul oli firma eelmise aasta kahjum miljoni krooni ringis. Kulgevee kinnitas aga, et jutt käib just firmade ühinemisest, mitte osaluste muutumisest.