"Sõnum võib olla nii pikk, kui kaardile mahub," kinnitab Eesti Posti projektijuht Evely Ellert kaheksa rida teksti mahutava, tavalise postkaardi sarnase uudistoote kohta.

9 krooni maksvaid kaarte müüakse kõigis postkontorites ja lehekioskites. Piirkondlikes postkontorites toksitakse sõnum arvutisse ja saadetakse ära. Ühe sõnumi saab saata kuni 10 adressaadile.

Tartu postkontori juhataja Jaan Ojaste arvates hakkavad uut teenust kasutama näiteks üliõpilaste vanemad ja suvitavad arvutiomanikud.

"Minu arvates on see väga odav," arvas e-mailipostkaardi hinna kohta Eesti Posti peadirektor Tarmo-Jaan Tõeleid. Telegrammi saatmine on kolm-neli korda kallim. Peale selle jõuab elektronkiri hetkega kohale. Tavaline kiri jõuaks teisele mandrile näiteks mitme nädalaga ja kirja saatmine maksab 7 krooni.

Tõeleid lubab, et tulevikus loob Eesti Post ka vastupidise teenuse. Arvutiomanikud saavad siis e-mailiga saata tavakirju. Eesti Posti server püüab nood sõnumid lihtsalt vahepeal kinni ja töötleb tavaliseks kirjaks.

Tiina MARDI