Juba homme alustab Hera koos oma koerajuhiga igapäevaseid treeninguid saamaks tubliks teenistuskoeraks, kirjutab MTA oma Facebooki lehel.

MTA peadirektori Marek Helmi sõnul võimaldab PMB panus soetada neli uut koera, anda koertele ja koerajuhtidele hea koolituse ning võimaluse osaleda kõrgetasemelistel teenistuskoerte treeningutel tollikoerte keskustes kogu Euroopas. „Salasigarettide turu vähendamine on jätkuvalt ameti üheks prioriteediks ning on tänuväärne, et ka erasektor MTA tööd hindab ning kaasa aitab,“ märkis Helm.

„Sõlmitud leping tähistab pühendumust vähendada tubakatoodete salaturgu, sest salakaubandus põhjustab suurt kahju nii meie äritegevusele kui ka riigieelarvele. See on üks meie ettevõtte prioriteetidest ja me jääme kindlaks koostööpartneriks riigiasutustele nende töös salaturuga võitlemisel,“ ütles Alberto Bernardi, Philip Morris Baltic peadirektor.

Tubakakoerad on osutunud tõhusateks abimeesteks salasigarettide vastases võitluses ning suurem hulk tubakakoeri võimaldab maksu- ja tolliametil laiendada kontrollitegevusi.

Eelmise aasta 1. detsembrist kehtima hakanud aktsiisikaupade importi puudutavate piirangute mõjul on Venemaalt toodavate salasigarettide arv märkimisväärselt langenud, vähenenud on korduvpiiriületajate arv ning legaalsete sigarettide müük Narva kauplustes on hüppeliselt kasvanud. Näiteks Narva kauplustes oli sigarettide müük tänavu juulis üle 70 protsendi suurem kui möödunud aastal samal ajal.

„Tubakaaktsiisi laekumine sel aastal on olnud oodatust parem ja selle taga on salasigarettide turu vähenemine,“ lisas Helm.

MTA on käesoleva aasta jooksul avastanud kokku ligi 5 miljonit salasigaretti.