Hamm nägi suurt potentsiaali Bakkeni naftamaardlas, mis asub North Dakotas. Seal oli seni naftat puuritud väikeste kosgustes. Hammi peetakse üheks esimeseks, kes hakkas naftat puurima horisontaalset puurimismeetodit kasutades ning kasutas aluskihitide frakkimist, et saada suuremat kogust naftat.

2003. aastal ostis Hamm samas regioonis 121 400 hektarit maad. Täna on Continenta Resourcel 405 000 hektarit maad. Hamm on öelnud, et Bakkeni väljadel , mis ulatuvad Montanast ning South  Dakotast Kanadani välja on peidus 24 miljardit barrelit naftat.

Ärist väljaspool on mees palju raha panustanud diabeedi uuringutele, kuna 2000. aastal avastati teise tüübi diabeet ka temal endal. Lisaks on ta eestkõneleja loomade õiglase kohtlemise teemal. Hamm on üks paljudest miljardäridest, kes on lubanud suurema osa oma varandusest heategevuseks anda.

Continental Resources pumpas Bakkeni väljadelt 2013. aastal välja 50 miljonit barrelit naftat. Nende reserv kasvas aga 1,1 miljardi barrelini. Ettevõte tegutseb lisaks veel Rocky Mountains'is, Texases ja Louisianas.

Huvitavaid fakte:

  • oli presidendikandidaat Mitt Romney nõunik energia alal
  • kirjutab oma kodulehel haroldhammonline.com poliitikast ja energeetikast
  • esimesed töökohad olid puuvilla korjaja, bensiinijaamatöötaja ning rehviparandaja
  • avastas 1991. aastal Oklahomas, Ames'is haruldase meteoriidikraatri, kust sai hakata naftat puurima.

CNBC avaldas täna nimekirja neist inimestest, kes on sel aastal aktsiatelt enim tulu teeninud. Teisel kohal on Harold Hamm, kes hingab kuklasse Mark Zuckerbergile.

1. Marc Zuckerberg, 5,79 miljardit (kokku vara 29 miljardit)

2. Harold Hamm, 5,68 miljardit (kokku vara 19,8 miljardit)

3. Steve Ballmer, 1,47 miljardit (kokku vara 13,9 miljardit)

4. Larry Page, 1,12 miljardit (kokku vara 27 miljardit)

4. Sergei Brin, 1.12 miljardit (kokku vara 27 miljardit)

6. Nicholas Woodman, 1 miljard (kokku vara 2,55 miljardit)