Saaremaa kinnisvaraturul on toimunud küllaltki oluline muutus – nimelt tahavad soomlased müüa oma kortereid Kuressaares, et soetada Saaremaal hoopis suvila, vahendab Saarte Hääl.

Uus Maa Kuresaare kontori juhi Riho Mõisaääre sõnul on põhjus, miks põhjanaabrid selliseid samme astuvad, selles, et Saaremaal on suvilate hinnad langenud. Tänased soomlastest korteriomanikud on tema sõnul raha kõrvale pannud ja teevad hea meelega vahetuse – korter suvila vastu. Peamiselt otsivad soomlased Mõisaääre sõnul Saaremaal suvilaid, mis jäävad mere lähedusse, ning täpsem piirkond ei ole seejuures oluline, kuid tähtis on see, et hoones oleks võimalik kohe sees elada. Sobivaks suvituskohaks võib olla ka vanem talumaja tüüpi hoone.

“Venemaa kodanikud tunnevad juba aastaid huvi Saaremaa kinnisvara vastu, neid meelitavad siia privaatsus ja nende jaoks soodsad kinnisvarahinnad,” rääkis Compakt Kinnisvara Saaremaa büroo juhataja Natalija Leiten. Just suvilad ongi Leiteni sõnul praegu Saaremaal üks kõige liikuvamaid kaupu ning kinnisvara soetajate seas jätkuvalt nõutud. Samas küsitakse tema sõnul ka vanemaid talukomplekse, mille hind on keskmiselt 19 000–35 000 eurot.