Ventspilsi sadam on välja kuulutanud riigihanke, et leida operaatorfirma Ventspilsi-Mõntu liinile. Tegemist on Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii tütarfirma SSC Ferries 2005. aastal avatud liiniga.

SSC Ferriese juhataja Anu Lomp selgitas, et ettevõte ei olnud enam nõus kahjumlikul liinil jätkama. Et lätlased olid liini jätkumisest huvitatud, otsustas sadam seda doteerida ja kuulutas välja hanke operaatori leidmiseks. “Me ei ole nii suur firma, et saaksime pikalt kahjumiga töötada,” lausus Lomp.

Kahjumi täpset suurust Lomp ei avaldanud, ent selle suurusjärk ulatus tema sõnul mullu miljonitesse kroonidesse. Samuti ei osanud ta öelda, kui suurt dotatsiooni pakub Ventspils, sest laevafirma alles tegeleb dokumentide tõlkimisega.

Liini teenindamise hange hõlmab ajavahemikku juunist augusti lõpuni. Mullu maikuus alustas parvlaev Scania Ventspilsi ja Mõntu vahelisi sõite.

“Mais me sõita enam ei soovi, sest siis on kahjum kõige suurem. Reisijate arv sõltub väga suurel määral ilmastikust, mais on see aga enamasti kehvapoolne,” märkis Lomp.

2006. aastal sai SSC Ferries kahjumit veidi üle seitsme miljoni krooni. Esimesel tegevusaastal oli kahjum 4,3 miljonit. Ettevõtte teatel kasutas liini mullu üle 15 000 reisija.