Saaremaa Lihatööstuse müügidirektori Koit Repnau sõnul on ettevõte aasta jooksul teinud investeeringuid tehnoloogia ja pakendite uuendamiseks.

„Sel suvel tõime turule uued MAP-pakendid lihatoodetele, eesmärgiga tõsta meie toodete pakendite kvaliteeti ning paista kaupluste riiulitelt uute kujundustega ka paremini silma. Järgmise aasta suveks peaksid juba kõik meie tooted kauplustes välja nägema ühtse kujundusega,“ lisas Repnau. 

„Vaatamata mitte kõige paremale Eesti majandusolukorrale ja pidevatele hinnatõusudele ei hakka me kindlasti vorsti sisse vähem liha panema, et toote omahinda odavamaks saada ning selle pealt lisatulu teenida,“ lubas Repnau, kelle sõnul on ettevõtte eesmärgiks toota kvaliteetseimaid lihatooteid Eestis, mis on 95% ulatuses valmistatud Saaremaa toorainest.

„Täna võime väita et oleme kõige Eestimaisem lihatööstus, kus nii omanikud kui ka värske liha tooraine on pärit Eestist,“ lisas müügidirektor.

Saaremaa Lihatööstus OÜ-le omistati sel kuul Eestis kolmanda lihatööstusettevõttena ka ISO 22000:2005 toiduohutuse juhtimissüsteemi standardile vastav sertifikaat.



Saaremaa Lihatööstus OÜ annab tööd 250-le inimesele. 2007. aastal oli toodete maht ca 6000 tonni. Ettevõte turustab oma tooteid põhiliselt Eestis, kuid eksporditakse ka Lätti, Leetu ja Soome ning vähesel määral Itaaliasse.

Lihatööstuse juurde kuulub oma tapamaja, mis töötleb kuus ligi 400 veist ja 3000 siga. Kuus turustatakse umbes 500 tonni toodangut, millest 350 tonni moodustavad lihatooted.

Ettevõtte toodab roavalmistusvorste, keeduvorste nii säilekestas kui suitsutatuna; poolsuitsu- ja täissuitsuvorste, vere- ja tangutooteid; pasteete; sülte. Saaremaa Lihatööstuse tuntuimaks tooteks on Saaremaa delikatess sült, mida toodetakse aastaringselt 10-15 tonni kuus. Saaremaa Lihatööstuse osakaal lihatoodete turust on 7%.