Pihtla vallas Vätta poolsaarel asuv Vettel OÜ on AS-i Premia Foods üks tütarettevõtetest, olles Premia Foods'i juhatuse esimehe Katre Kõvaski sõnutsi ühtlasi ka üks kahest kalatöötlemisvabrikust, mis valmistavad jahutatud forellist ja lõhest kalatooteid valdavalt Soome turule.

Mõningal määral tehakse kalatooteid ka Baltikumi jaoks. "Teistest eksportturgudest oli 2013. aastal ehk tähelepanuväärseim kaugel Vahemeres asuv Sitsiilia saar," avaldas Kõvask. Kui läinud aasta lõpupoole rääkis ettevõtte tootmisjuht Ele Roosipuu Saarte Häälele, et peagi peaksid Vättal pakendatud kalatooted - nii forell kui ka lõhe - jõudma ka Venemaa turule, siis nüüd tõdes Katre Kõvask, et Venemaa turg on neil hetkel tagaplaanil. Peamine fookus on praegu siiski eelkõige Soome turul.

2013. aasta oli ettevõttele Kõvaski kinnitusel tõepoolest edukas ja selle põhjus oligi aktiivne müügitöö Premia kalasegmendi peamisel sihtturul Soomes. Seal kasvas käive portfelli laiendamise tõttu. Edu põhjuseks saab pidada ka aktiivseid müügikampaaniaid sealsetes jaekettides ja Horeca sektoris. "Just Horeca sektor oli see, mille tarvis on viimastel aastatel toimunud aktiivne tootearendus, pakkumaks restoranidele, pubidele ja teistele söögikohtadele sobivaid tooteformaate," selgitas Kõvask.