SSC Ferries juhataja Anu Lombi sõnul on Saaremaa-Ventspilsi liinil käsil järjekorras juba kolmas hooaeg ning reisijad on liini hästi omaks võtnud, vahendab laevafirma. ”Reisijate arv on igal hooajal tunduvalt kasvanud ning 2007. aastal peame täiesti reaalseks eesmärgiks ületada 20 tuhande reisija piir,” ütles Lomp.

Saaremaad ja Ventspilsi ühendav laevaliin leiab üha enam kasutust ka Leedu, Läti ja Eesti turismifirmade marsruutides. Lombi sõnul on liinil eriti suur potentsiaal Saksamaa turul, kus marsruudi vastu laia huvi tuntakse. Individuaalreisijale pakub SSC Ferries spetsiaalseid laevasõitu, majutust ja ekskursioone sisaldavaid turismipakette mõlema poole sihtpunktides, mis võimaldavad mugavat puhkust.

Reisijate arvu kasvule aitab kaasa sõidugraafik, mis pakub uuel hooajal reisijatele veelgi mugavamaid väljumisaegu mõlemast sadamast. „Lisaks Läti või Leeduga pikema tutvumise variantidele võimaldab uuendatud graafik huvilistel külastada Ventspilsi laupäeviti ühepäevase reisiga, mis jätab aega kohalviibimiseks ligi kuus tundi. Tõstsime ka neljapäevaõhtuse Saaremaalt väljumise reede hommikule, mis annab võimaluse viibida Ventspilsis kaks päeva,” rääkis Lomp.

2. maist 17. juunini on sõiduplaanis kaheksa väljumist nädalas, seejärel kuni augusti lõpuni kümme väljumist nädalas. Kui reisihuvilisi jätkub ja ilm on soodne, sõidetakse hõredama graafikuga ka septembri alguses. Lisaks korraldatakse nädalalõppudel lühikesi päevakruiise Ventspilsis. SSC Ferries korraldab ka tsharterreise Ruhnusse reisilaevaga Aegna väljumisega kliendi valitud Eesti või Läti sadamast.

2006. aastal teenindas SSC Ferries Saaremaa-Ventspilsi laevaliinil 17,555 reisijat ja 3337 sõidukit, 2005. aastal 15,123 reisijat ja 2972 sõidukit. Kõige enam reisib liinil eestlasi ja lätlasi, pidevas tõusujoones on ka leedulastest, sakslastest ja soomlastest reisijate arv.

Saaremaa-Ventspils liinil reisijaid teenindav parvlaev Scania võtab peale kuni 300 reisijat ja 60 väikesõidukit. 63-kilomeetrise meretee läbib laev orienteeruvalt nelja tunniga. Mõntu sadam asub Saaremaal, Sõrve sääre lähistel 43 kilomeetri kaugusel Kuressaarest ning sinna viib ettetellimisel ka Kuressaarest spetsiaalne buss. Ventspilsis sildub laev otse vanalinnas asuva kai ääres, kust linna südamesse jõudmiseks kulub jalgsi ligikaudu 15 minutit.

Sõidugraafikud ja piletiinfo on kättesaadavad kodulehel www.sscf.ee,  reisiperioodil 2.-13. mail on kõik reisija- ja sõidukipiletid poole odavamad.