Saaremaa Liha- ja Piimaühistu juhatuse liige Tõnu Post ütles, et hinnatõus on tootjale igal juhul kasulik. "Eks me seda ootasime juba ammu, et hind muutub tootjale paremaks," lisas Post Meie Maale.

Vahepealne madalam hind andis tema sõnul tööstusele hingamisruumi. "Nii ta peabki käima, kord ühele, kord teisele, praegu on tootja kord natuke rohkem raha saada," lausus Post.

Mandril makstakse suurematele tootjatele praegu ka 3.30 kilost. Samas kurdavad tööstused, et see on liialt kõrge hind ja prognoosivad maailmaturu trendidele viidates uuest aastast kokkuostuhindade langust.

"Kui maailmaturul hinnad alla hakkavad minema, siis see hinnatase võib küll töötlejale raskeks muutuda, kuna kauba hind on kõrgem ja tema müük raskem," nentis Tõnu Post, kelle hinnangul kolm krooni piimakilost meie tööstusele praegu siiski koormav ei ole.

Pigem on ohtlik tootjale makstav madal hind, kuna kõik tootmisressursid on kallimaks läinud. "Pikaajaline madal hind kurnab tootja ära, ta ei saa investeerida," ütles Post. "Kui tööstus on eurosertifikaadi kätte saanud, siis tootjatel on ikka veel väga palju teha, et üldse mingile eurotasemele jõuda."