Lennuliikluse taasavamiseks korraldatud riigihankekonkursi võitnud firma Avies 15-kohaline lennuk L-410 UVP hakkab Saaremaa vahet lendama kolm päeva nädalas, tehes kõigil päevadel ühe edasi-tagasi reisi hommikul ning teise õhtul.

Täispilet Tallinnast Kuressaarde maksab 315 krooni, edasi-tagasi pilet 490 krooni. Esmakordselt on lühikesel siseliinil ka stjuardess, kes pakub 40 minutit kestva lennu alguses suupisteid.

Eile varahommikuse avareisi kaasa teinud regionaalminister Toivo Asmer ütles, et lennukiga on Saaremaale igal juhul odavam minna kui üksi autoga sõites. «Seda kütusekulu, praamipileteid, auto amortisatsiooni ning muud arvestades,» lausus ta. «Ja ma võin öelda, et teenindus on nüüd tasemel, see ei jää mingil juhul Finnairile alla.»

Saare maavalitsus peatas Tallinna ja Kuressaare vahelised regulaarlennud tänavu märtsis, sest kütusehinna tõusu tõttu läksid piletid kallimaks ning reisijaid jäi seetõttu märgatavalt vähemaks.

Saare maavalitsuse majandusosakonna juhataja Hans Teiv ütles, et hinnatõusu pärast tuli neil juba mullu novembris reise vähendada. Märtsis otsustati, et lennud tuleb hoopis peatada ning parimaks pakkumiseks riigihankekonkurss välja kuulutada.