ICOMOS-i India komitee ja ICOMOS-i 20. sajandi arhitektuuri teaduskomitee ISC20C on pöördunud nii kohalike otsustajate kui ka maailma ekspertide ja avalikkuse poole murega, sest India juhtimisinstituut kavatseb osaliselt lammutada ja ümber ehitada Ahmedabadi ülikoolilinnaku. Selle autor on 20. sajandi üks mõjukamaid arhitekte Louis Kahn (1901-1974).

Juudi päritolu Kahn sündis ja veetis oma varase lapsepõlve Saaremaal, töötades hiljem peamiselt USA-s Philadelphias. Protesti ümberehituste vastu on esitanud ka Kahni lapsed. Saaremaal sündinud arhitekt projekteeris selle koos tuntud India arhitektide B. V. Doshi ja Anant Rajega 1960. aastatel.

Ahmedabadis kavandatavad tööd on üsna levinud näide olukorrast, kus projekti seletuskirjas viidatakse ajaloolise pärandi säilitamise vajadusele, samal ajal näeb projekt ette ulatuslikke lammutus- ja ümberehitustöid, mis moonutavad nii arhitektuurset lahendust kui ka läbimõeldud ansamblilist terviklikkust. Näiteks kavatsetakse 18 ühiselamust lammutada 14.

Kahni looming on tehniliselt rahuldavas seisukorras, ja nagu India eksperdid kinnitavad, on tegu ka seismilises keskkonnas end õigustanud lahendusega. India seaduste järgi saab mälestisena kaitse alla võtta objekte, mis on vähemalt 100 aastat vanad, see jätab aga kaitseta suure osa väärtuslikku 20. sajandi pärandit.

Saaremaalt pärit Louis Kahni projekteeritud Ahmedabadi ülikoolilinnak kuulub 20. sajandi arhitektuuri paremikku ja selle säilitamiseks on algatatud üleilmne petitsioon, kuhu lisandub allkirju iga minutiga.

Kahni loomingut on võimalik näha maailmas väga erisugustes paikades: USA osariikides, Indias, Bangladeshis, Nepaalis. Tema loomingu tippteosteks nimetatakse Kimbelli kunstimuuseumit USA-s Texase osariigis, Bangladeshi rahvusassamblee hoonet Dhakas, Yale´i kunstigaleriid New Havenis Connecticuti osariigis USA-s.