„Saaremere Kala on minu jaoks põnev väljakutse, hõlmates ühelt poolt protsesse alates kalakasvatusest kuni valmistoodangu müügini jaekaubanduses ning pakkudes teisalt ka rahvusvahelist mõõdet eri riikides toimivate tütarettevõtete näol. Sellise kontserni juhtimine on mulle suur au,“ sõnas Aivo Varem ettevõtte vahendusel.

Saaremere Kala AS on üks Põhjamaade juhtivaid kalatööstuskontserne, mis omab kalakasvatusi Soomes ja Rootsis, kaasaegseid tootmiskomplekse Saaremaal ja Soomes ning müügivõrgustiku Eestis, Lätis ja Soomes.

Kontserni tuntumad kaubamärgid Eestis on täna Gurme ja Meriline ning Soomes Heimon Kala ja Saaristomeren Kala.

2006.a. lõpul asutatud kontserni kuuluvad OÜ Vettel ja OÜ GourmetHouse Eestis, Saaristomeren Kala Oy, Heimon Kala Oy, Imatran Kala ja Kaviaari Oy Soomes, Överumans Fisk Ab ja Skärgårdshavets Fish Ab Rootsis.

Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad filee-, külm- ja kuumsuitsutooted, graavi- ja soolakala, paneeritud kalatooted, kalamari ja kaaviar. Kalamari ja kaaviar tuleb oma kalakasvandustest, kus kasvatatakse vikerforelli, tuura, siiga, koha ja ka haruldasemaid forellilisi nagu näiteks „kuldvikerforelli” ja alpihõrnast.

„Käesolevaks majandusaastaks prognoosime kontserni konsolideeritud käibeks 32 miljonit eurot. Esmaseks eesmärgiks on kontsernis leiduvate sünergiate maksimaalne ärakasutamine ning efektiivsuse suurendamine läbi terve väärtusahela,“ ütles Varem.

Saaremere Kala AS kuulub rahvusvahelisele investeerimisfondile Amber Trust S.C.A ja sellega seotud fondidele ning ettevõtte juhtkonnale.

Samale investeerimisfondile kuuluva Premia Tallinna Külmhoone AS-iga teeb Saaremere Kala AS sügavkülmatoodete osas koostööd müügi- ja turundus-, ning logistika vallas, samuti kuuluvad Premia Tallinna Külmhoone juhatuse liikmed Kuldar Leis ning Evald Karu Saaremere Kala AS nõukogusse. Saaremere Kala AS teised nõukogu liikmed on Erik Haavamäe ja Vesa Leino.

Saaremere Kala AS annab tööd kokku 200 inimesele Eestis, Soomes ja Rootsis.