AS VLF juhatuse liige Toivo Alt ütles, et firma asutasid spetsiaalselt riigihankekonkursil osalemiseks OÜ Reio Invest, AS Saare Kalur ja OÜ Klip Marine. VLFi finantsnõustajaks pakkumise koostamisel oli investeerimispank LHV.

Ettevõtte teatel esitati esmaspäeval majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile pakkumine parvlaevaliikluse korraldamiseks Lääne-Eesti saarte ja mandri vahel Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ning Sõru-Triigi liinidel.

VLF on sõlminud kokkuleppe, et konkursi võidu korral kaasatakse operaatortegevuse korraldamisesse strateegilise partnerina Rootsi firma B&N Hornet AB. Rahvusvahelise kogemusega reisiparvlaevade operaator B&N Hornet AB on osa Rootsi rahvusvahelisest laevandusfirmast B&N Nordsjöfrakt. Ettevõttel on laialdane reisilaevaliikluse korraldamise kogemus koostöös kohalike omavalitsustega Rootsis. Igal aastal teenindab ettevõte Stockholmi saarestikus ligi 5 miljonit reisijat, teatas VLF.

OÜ Reio Invest on valdusfirma, mille ainuosanikuks on Toivo Alt. Toivo Alt on tegutsenud ettevõtjana üle kümne aasta, olles mitmete toiduainesektori ettevõtete asutaja (AS Saarek, AS Ösel Foods). Hiljuti müüs ta oma suurosaluse joogitootjas AS Ösel Foods Soome joogikontserni Olvi kuuluvale A Le Coq Tartu Õlletehasele.

AS Saare Kalur on valdusfirma, mis kuulub Saaremaa juhtivate ettevõtete hulka. Valdusfirmale kuuluvad osalused kolmes äriühingus: OÜ Saare Dolomiit-Väokivi, AS Est-Agar ja AS Saare Paat. Ettevõttel on ligi 400 aktsionäri.

OÜ Klip Marine põhitegevuseks on meretranspordi korraldamine ning laevade agenteerimine. Ettevõte kuulub võrdsetes osades Rein Merisalule ja Igor Klimovskihhile. Rein Merisalul on pikaajaline merendusalane kogemus, ta omab laevakapteni tunnistust ning on lisaks ettevõtlusele töötanud ka Teede- ja Sideministeeriumi merendusosakonna juhatajana. Rein Merisalu on käesoleval ajal ka Laevaomanike Liidu juhatuse liige.