Saarte mängudel osaleda soovivate sportlased peavad kahe nädala jooksul oma võimalused läbi vaatama ja esitama seejärel suurkogule seisukohad esinduse suuruse ja sõiduvõimaluste kohta, kirjutab Meie Maa.

Suurkogu leidis, et peamiseks probleemiks on kujunenud raha, sest delegatsiooni lähetamiseks kuluvale ligi miljonile kroonile pole seni reaalset rahalist katet. "Me ei saa lubada kellelegi võistlustel osalemist, kui ei ole olemas katteallikad," ütles juhatuse liige Toivo Alt.

Vastavalt kehtestatud reeglitele tuleb assotsiatsioonil leida 460.000 krooni, ülejäänud summa jääb spordialade kanda. Esialgsetel andmetel läheb ühe sportlase lähetamine maksma 11.000 krooni.

Kava kohaselt rahastaks Saaremaa saarte mängude assotsiatsioon (SSMA) võrkpalli, vibulaskmist, jalgrattasporti ja osaliselt ka kergejõustikut. 50-protsendilise katte saaksid korvpall, laskmine ja lauatennis. Oma vahendid peavad leidma purjetamine, jalgpall, golf, ujumine, tennis ja huvi korral ka osa kergejõustiklastest.

SSMA juhatuse esimehe Jaan Lemberi sõnul on katteallikate osas peetud eelläbirääkimisi Saaremaa omavalitsuste liidu ja Hansapangaga. "Kummagi puhul on olnud juttu 100.000 kroonist," märkis Lember ja lisas, et hasartmängumaksust ja kultuurikapitalilt loodetakse saada 50-70.0000 krooni.

Järgmisel suvel toimuvatel saarte mängudel osalemiseks raha leidmiseks moodustati SSMA juurde komisjon, kes hakkab tegelema vajalike ettevalmistuste ja katteallikate leidmisega.