Säästumarketi esindaja sõnul lepiti eelmisel nädalal neis kauplustes parkimist korraldava ettevõttega Citypark Eesti kokku, et lähinädalatel paigaldatakse märgatavamad teavitussildid ning seonduvalt muudatuste tegemise ajal Citypark trahve ei väljasta.

Parkimiskella kasutamine jääb reguleeritud parkimisalaga Säästumarketites sellegipoolest kohustuslikuks ka edaspidi.

Piiratud parkimisajaga parkimiskord kehtestati Viimsi, Tabasalu, Läänemere, Silikaadi ja Kärberi tänava Säästumarketites eelmisel sügisel.

Säästumarketi turundusjuhi Evelin Mägioja sõnul tekitas arusaamatust asjaolu, et neis parklates kehtestati küll tunniajane parkimisaja piirang, kuid ei seatud sisse tasulist parkimisala.

Parkimiskorralduse jälgimiseks sõlmiti leping Citypark Eesti OÜ-ga, kellel oli õigus Säästumarketi parklas parkimiskella mitte kasutanud või enam kui tund aega parkinud autoomanikku trahvida.

Mägioja rõhutas aga, et Säästumarketite eesmärk ei olnud muuta parkimist tasuliseks, vaid sooviti tagada parkimiskohad kauplust külastavatele klientidele.

Ettevõtte turundusjuhi sõnul oli see ka põhjuseks, miks loobuti parkimise eest tasumise võimalusest ja lisati vaid kohustus kasutada parkimiskella. Kuigi uue parkimiskorra kehtestamise alguses pandi autode klaasipuhastajate vahele teavitavaid silte ja teema jõudis ka mitmetel kordadel meediasse, ei suudetud uut parkimiskorda päris kõikidele klientidele selgeks teha.

Mägioja tunnistas, et paremad teavitussildid oleks pidanud juba varem sisse seadma.

„Nüüd püüame aga tõesti teha omalt poolt kõik, et parklates kohustus parkimisaja algus kellaga märkida oleks kõigile selgelt arusaadav ja sellekohased reeglid silmapaistvad,“ lausus Mägioja.

Ta lisas, et aprilli kuu jooksul jagatakse Viimsi, Tabasalu, Läänemere, Silikaadi ja Kärberi tänava Säästumarketi kassadest parkimiskellasid tasuta.

Suurtest segadustest hoolimata ei saa Mägioja sõnul parkimiskorda nimetatud Säästumarketites ka päris ära kaotada.

„Kahjuks on sellised juhtumid väga sagedased, kui tasuta parkimist kuritarvitatakse ja sellepärast on teatud piirangud vajalikud,“ ütles Mägioja.

„Hea näide on Läänemere Säästumarket, kus pool parklat kuulub linnale ning parkimisaeg on reguleerimata ja seal on selgelt näha, et autod on pargitud päevadeks ja lausa nädalateks,“ põhjendas Mägioja reguleeritud parkimiskorra vajalikkust.

„Klientidena aga tahame ju, et kaupluse ukse lähedal oleks alati mõni vaba parkimiskoht olemas,“ lisas Mägioja.

Säästumarket loodab, et uue ja selgema märgistusega on edaspidi parkimiskord Viimsi, Tabasalu, Läänemere, Silikaadi ja Kärberi tänava Säästumarketites kõikidele klientidele üheselt mõistetav.