“Täiesti tavaline kaubanduskeskus tuleb,” ütles kinnisvaraspetsialist Agur Tammistu Ober-Hausi äripindade osakonnast. Lisaks Keskole hakkavad Tammistu sõnul keskuses oma kaupu pakkuma kauplused Novalux (kodukaubad), Sportland (spordikaubad), Leventa (elektroonika), A&G (riided), Hesburger (kiirtoitlustus) ja Halloo (telefonipood).

Keskusese leiavad veel koha apteek, kella- ja kullapoed ning muud ärid, mille esindajatega on läbirääkimised veel pooleli. Keskuse kaubanduspinna ruutmeetri eest tuleb maksta 200-400 krooni kuus, ütles Tammistu. Norde Centrumi läheduses asuvas SadaMarketis on võrdluseks aga Tallinna kõrgeimad rendihinnad, mis ulatuvad 1000 kr/m2 kuus.

Läheduses maid omava Ühendatud Kapitaliga ei ole Ober-Haus läbirääkimisi pidanud ega plaane kooskõlastanud. “Neil on asjad veel algstaadiumis. Nad ei ole vist isegi veel otsustanud, mis sinna ehitavad,” selgitas Tammistu.

Norde Cetnrum’i maksumus on üle 112 miljoni krooni, teatas BNS. Keskuses on pinda 11 000 ruutmeetrit, millest 5000 hakkab opereerima Kesko City Market. Kokku saab keskuses olema umbes 20 operaatorit. Keskuse ehitaja on Merko Ehitus.

Aivo Vahemets

aivo@epl.ee