Tallinna abilinnapea Ülle Rajasalu sõnul tuleb linnaplaneerimisel arvestada mitte üksnes ühe objekti, vaid kogu kvartaliga. ?Meil on heameel tõdeda, et arendaja on hoone mahu vähendamise möödapääsmatusest aru saanud ning vastavalt linnaplaneerijate soovitustele pinda 6000 ruutmeetrit vähendanud, viies mahu kooskõlla esialgse visiooniga,? ütles Rajasalu.

Nüüdseks linnaplaneerijate ja arendaja koostöös saavutatud, liigendatud ning keskkonda arvestava arhitektuurilise lahenduse on põhimõtteliselt heaks kiitnud ka linna peaarhitekt Igor Volkov. Samas otsustati tänasel koosolekul, et Estonia puiestee ja Sakala tänava poolse küljega tuleb arhitekt Raivo Puusepal veel edasi tegelda.

?Mahu vähendamise nimel oleme tänaseks täielikult loobunud hotelli rajamisest ning mitmetest kommertspindadest,? ütles AS Uus Sakala nõukogu liige Peeter Rebane. Tema kinnitusel jäävad siiski alles kõik planeeritud kultuuri- ja muud ühiskondlikud pinnad. Kavandatava hoone Estonia teatri poolse tiiva kõrgust on viimases kavandis muinsuskaitsjate ettepanekul vähendatud ühe korruse võrra. Uue Sakala keskuse hoone lõplik ilme peaks selguma lähiajal.

Sakala uuendamise projekt näeb ette rekonstrueeritavasse hoonesse ja juurdeehitusse integreeritud kultuuri- ja vaba aja keskuse rajamise. Lisaks multifunktsionaalsele saalile on uude keskusesse planeeritud kobarkino, raamatu- ja muusikapood, kunstigalerii, uue meedia keskus, terviseklubi ja palju muud. Sakala Keskusesse kolivad ka Eesti Filmi sihtasutus, Tallinnfilm ja mitmed teised kultuuriinstitutsioonid.