Abilinnpea Ülle Rajasalu sõnul on Uue Sakala keskuse arendajad ja arhitektid planeeritava hoone mahtu küll oluliselt vähendanud ja selle keskkonda sobivust parandanud, kuid linnavalitsuse arvates on hoone maht siiski liiga suur, teatas Tallinna pressiteenistus.

Uue Sakala keskuse ehitus ei saa alata enne, kui projekt on saanud linnavalitsuselt positiivse hinnangu, kinnitasid Rajasalu ja Kesklinna vanem Keit Pentus.

Kehtiv detailplaneering ütleb, et sellel alal võib olla kuni 24 500 ruutmeetrit pinda. Samas leidis arhitektuurinõukogu, et suurepärase arhitektuurilahendi korral võiks detailplaneeringut muuta.

“Sellist projekti ei saa menetleda kiirustades,” rõhutas Rajasalu. “Lähiajal valmivad Sakala keskuse projekti ja seda ümbritseva ala analüüsid, mis loovad otsustamiseks argumenteeritud aluse.” Linnaplaneerimise ameti tellimusel koostavad analüüsi Mart Kalm, Ignar Fjuk ja Ülar Mark.

Pentuse sõnul andis Kesklinna Valitsus planeeringuga vastuolus olevale projektile eitava seisukoha juba eelmisel aastal. “Juhtisime siis tähelepanu, et kui detailplaneeringus on kirjas 24 500 ruutmeetrit, siis see seda ka tähendab,” ütles Pentus. Tema sõnul ei aktsepteeri Kesklinna valitsus planeeringust suuremat ehitusprojekti.