Paari nädala eest Eestit külastanud Storch Aviationi esindajad plaanivad tootmise üleviimist Austraaliast mõnda teise paika. Väikelennukeid valmistava firma üks juhte Mathias Stinnes mainis, et Eesti puhul on neil olemas partnerid ja Virumaa kasuks kõnelevad Austraaliaga võrreldes madalam tööjõukulu, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Praeguste plaanide kohaselt tahaks me toota tellimuste korral 300 lennukit aastas, kõik ühes kohas,” selgitas Stinnes, kelle firma jaoks oleks see rekordiline kogus. Kuus aastat tegutsenud firma on siiani Stinnese kinnitusel valmistanud kokku 150 väikelennukit. Kaader koolitataks praeguse nägemuse kohaselt kohapeal, kokku saaks tööd 250 inimest.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kommunikatsioonijuht Edith Kiilmaa teadis rääkida, et juhul kui asi reaalsete investeeringuteni jõuab, plaanivad töösturid lennukitoodangule lisaks ka amatöörpilootide akadeemia rajamist pluss lennuvälja ehitust. Rahasummadest ei taha esialgu keegi rääkida. Hetkel on Eestisse tulek neljandikuline võimalus, sest Storch Aviationil on sihikul veel vähemalt kolm võimalikku tootmispaika Põhja-Ameerikas, Saksamaal ja Lätis.

Firma koduleht teatab ametiuhkusega, et praegu veel Austraalias toodetavad lennumasinad põhinevad kolmveerandi ulatuses kunagisel Luftwaffe luuremasinal, millega muu hulgas päästeti kord vangistusest antifašistide kätte vangi langenud Benito Mussolini.