Saksa pankurid on madalate intressimäärade kontekstis investoritele soovitanud investeerida vanasõidukitesse. "Klientidele, kellel on üle miljoni euro väärtuses likviidset vara, võib klassikaline auto oma investeerimistasuvuse ning stabiilse väärtuse tõttu olla portfelli atraktiivne lisandus. Pärast finantskriisi on huvi alternatiivsete investeeringute, nagu kunsti, veini või klassikaliste autode vastu tugevalt tõusnud," selgitab Suedwestbank AG vanasõidukite ekspert Jens Berner.

Pank on välja töötanud indeksi, mille alusel võrreldakse vähemalt 30-aastaseid Lõuna-Saksamaal toodetud, näiteks Audi, BMW, Daimleri ja Porsche autosid teiste varaklassidega. 2005. aastast alates on see vanasõidukite indeks neljakordistunud, mis ületab selgelt näiteks Saksamaa peamise börsiindeksi DAX-i 204-protsendilise kasvu. Eriti õnnelikud võivad aga olla klassikalise Porsche 911 omanikud, kes nägid viimase 13-aasta vältel oma auto väärtuses 683-protsendilist tõusu.

"Klassikalised autod võivad olla heaks investeeringuks, kui osta õige auto õigel ajal ning õige hinnaga," sõnab vanasõidukite turgude jälgija Frank Wilke. Ometi soovitab mees enne investeeringu tegemist konsulteerida eksperdiga, sest jälgida tuleb nii auto autentsust kui ka hetkenõudlust turul antud mudeli vastu. Ostu ning auto hooldamisega paratamatult kaasnevate lisakulude tõttu ei soovita Wilke investeerida odavamasse kui 100 000 eurosesse vanasõidukisse ning auto ei tohiks moodustada rohkem kui 15 protsenti investeerimisportfellist.