Kreeka siseministeeriumi avaldatud tulemuste järgi hääletas 61,31 protsenti valijatest rahvusvaheliste võlausaldajate abitingimuste vastu. Poolt oli 38,69 protsenti. Valimisaktiivsus oli 62,5 protsenti, vahendab AFP.

Euroopa riigitegelased reageerisid referendumi tulemustele kohkumuse ja ettevaatlikkusega. Euro jaoks tähendas kreeklaste otsus kursi kukkumist.

Saksamaa majandusminister ja aseliidukantsler Sigmar Gabriel ütles ajalehele Tagesspiegel, et peaminister Alexis Tsipras on lõhkunud sillad Kreeka ja Euroopa vahel. Gabrieli sõnul on uusi läbirääkimisi abipaketi üle vaatamata Kreeka peaministri kinnitustele keeruline ette kujutada.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, kes oli öelnud, et Kreeka ei oleks ei Euroopale, peaks esmaspäeval kohtuma Euroopa Keskpanga esindajate ja euroala rahandusministritega.

Eurotsooni rahandusministreid koondava eurogrupi juht, Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem nimetas referendumi tulemust väga kahetsusväärseks Kreeka tuleviku jaoks.

Pärast referendumit kinnitas Tsipras teleesinemises, et referendum ei tähendanud Euroopast lahkulöömist. Ta on rõhutanud, et euroala liikmelisus on mõeldud tagasipöördumatuna ning ei ole seaduslikku võimalust mõne riigi sellest väljaheitmiseks.