Tänavu võib minna sedasi, et nädalaid kestnud sajuhood enne saagikoristust võib tähendada, et leivatööstuseks mõeldud vili kõlbab vaid loomadele söödaks.

„Nisu kvaliteet on kaugelt hullem kui mullu ja kehvem kui 2015. aastal,“ ütles Agravis Raiffeiseni analüütik Bernhard Chilla.

Tänavu võib minna kuni 40 protsenti saksa nisust loomasöödaks, mida on topelt võrreldes tavapärasega, prognoosis Agravis.

Saksa põllumehed nagu ka nende Euroopa kolleegid on tänavu puutunud kokku igasuguse ilmaga. Kõigepealt oli talv liiga kuiv. Siis tuli külm kevad, mida juunis asendas kuumalaine. Juulis tabas Saksamaad sajuhood, mis on jätkunud ka augustis.

Paljude silmad on pööratud Põhja-Saksamaale, kus vihm takistab saagikoristust. Seni on koristatud vaid viis protsenti nisust. Enamus piirkonnas pole veel saagikoristus alanudki, teatas kohalik saagi kokkuostja Ceravis.

„Käes on päris keerulised päevad,“ ütles Ceravise vanemkaupleja Frank Deckert Rendsburgist. „Kõik sademed tulid korraga. Üks päev oli sajuga, teine ilma. Sellistes oludes on raske saata kombaine põllule.“