Kokku müüdi mais Euroopa Liidu riikides uusi sõiduautosid natuke üle 1,1 miljoni, mis ületas möödunud aasta maikuu müügi 1,3% võrra. Sellist langust nagu Eestis aga üheski teises Euroopa riigis ei toimunud. Viie kuu kokkuvõttes püsib Euroopa Liidus uute sõiduautode turul kasvutempo siiski kõrge, ületades möödunud aasta samal perioodil müüdud autode arvu 6,8%. Tänavu on jaanuarist kuni maikuuni müüdud Euroopa Liidu riikides kokku üle 5,8 miljoni sõiduauto.

Kasvutempo aeglustus ennekõike tänu kahele suurele turule, Saksamaale ja Prantsusmaale, kus mais müüdi eelmise aastaga võrreldes vastavalt 6,7% ja 3,5% võrra vähem uusi sõiduautosid. Samal ajal teistel suurematel turgudel jätkus tõus endises tempos: Hispaanias 14%, Itaalias 10,8% ja Suurbritannias 2,4%.

Kuigi teistes Balti riikides müüdi eelmiste kuudega võrreldes samuti vähem uusi autosid, jäid Leedu ja Läti siiski ka mais plusspoolele ning meie naabritel kasvas uute sõiduautode müük vastavalt 9,6% ja 4,7% võrra. Soomes aga jätkub langus ja mais kukkus müük 9,9% võrra.

Suurematest autotootjatest elasid mais üllatuslikult üle languse kaks Euroopas enim uusi sõiduautosid müüvad kontserni, Volkswageni Grupp ja PSA Grupp. Esimesel neist langes müük 2,3% ja teisel 5,5% võrra. Oma müüki suutsid mais kasvatada aga näiteks Daimler, Renault, Fiat-Chrysler ja BMW.