Majandusajalehe Handelsblatt andmetel tehakse otsus vautšeri jagamise kohta tuleva aasta algul, kui on selgunud, kuidas on mõjunud majanduselule valitsuse praegused toetusmeetmed, vahendab Iltalehti.

“Kui varasemad meetmed ei ole piisavad, toetame majandust lisamiljarditega,” ütles Handelsblattile kõrge valitsusametnik.

Ajalehe andmetel on üks kaalumisel olev meede sooduskupongide jagamine 500 euro väärtuses, kuid rahandusministeeriumi esindaja Torsten Albig lükkas Handelsblatis avaldatud loo ümber kui täiesti alusetu.

Handelsblatti andmetel läheks sooduskupongide jagamine valitsusele maksma 15 miljardit eurot, kui kupong antaks kõigile 30 miljonile sotsiaalkindlustusmaksu maksvale töötajale. Kava kohaselt peaks vautšeri saajad sellega tasumisel kasutama ka mingil määral oma enda raha.

Sooduskupongi idee ei ole uus. Juba oktoobris pakkus Hamburgi maailmamajnduse instituudi juhataja Thomas Straubhaar Saksa valitsusele välja sooduskupongide jagamise. Straubhaar pakkus välja, et kupongid jagataks kahes osas: sada eurot novembris ja sada eurot detsembris.