Euroopa suurimas majanduses kahanesid augustis tööstuse tellimused 0,6 protsenti ehk topelt niipalju, kui analüütikud prognoosisid. Kuigi see näit võib olla hüplik, tähendab see nüüd aasta baasil järjest viieteistkümnendat tellimuste languskuud.

Ka euroalal laiemalt on kehvad uudised. Sentixi uuringu kohaselt ei räägi enam investorid euroalal majanduskasvu aeglustumisest, vaid majanduslangusest. Selle uuringu näit oli kuue aasta halvim.

Üha euroalal laiemalt levivad majanduslanguse mured näitavad stressi kuhjumist. Lisaks võivad investorid olla kaotamas usku, et Euroopa Keskpank suudab septembris teada antud meetmetega toetada majanduskasvu, kirjutab Bloomberg.

Euroopa nigel väljavaade on kasvatanud turvavarade nõudlust. Saksa valitsuse 10-aastase võlakirja tootlus langes taas -0,6 protsendini.

Saksamaa tööstustoodangu langus, mis esialgu paistis ajutisena, paistab olevat küllalt jätkusuutlik. Lisamurekohtadeks on brexit ja üha intensiivsem kaubandussõda.

Septembris kukkus Saksamaa äriootuse näitaja aastakümne madalaimale tasemele. Ka Sentixi Saksamaa indeks on kümne aasta kehvem.