„Saksamaa valmistub halvimaks, eeldades, et euroala kriis tuleb palju suurem, kui keegi on osanud karta,“ ütles European Centre for International Political Economy juht Fredrik Erixon.

Kreeka ei ole täitnud troika (IMF, Euroopa Keskpank ja Euroala) laenupaketis ette nähtud eelarvekärpe nõudeid ega ka erastamisplaani, vahendas aripaev.ee.

Liidukantsleri Angela Merkeli valitsuse ametnikud debateerivad selle üle, kuidas tugevdada Saksamaa panku juhul, kui Kreeka ei suuda kärpida eelarvepuudujääki ja ei saa abilaenu.

„Paistab, et Saksamaa seab end valmis Kreeka maksujõuetuseks,“ ütles Royal Bank of Scotlandi Euroopa juhtanalüütik Jacques Cailloux. „Saksamaa võib olla esimene liikuja või valmistuvad selleks juba ka teised riigid.“

G7 kohtumisel Marseille’is ütlesid Euroopa keskpanga juht Jean-Claude Trichet ja Euroopa liidu majandus- ja rahanduskomissar Olli Rehn, et nemad ei tea midagi Saksamaa kõnelustest plaan B osas, et kaitsta pankasid. Prantsuse ametiisikud ütlesid, et nemad ei tegele teemaga ja Bank of France juht Christian Noyer ütles, et Prantsusmaa pankadel on piisavalt kapitali, et üle elada Kreeka maksujõuetus.

"Ei ole kahtlustki, et Kreeka peab täitma abitingimused," ütles Saksamaa välisminister Wolfgang Schaeuble. "Kõik peavad kokkuleppeid täitma."