Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo märkis, et Reinheitsgeboti näol on tegu traditsioonilise ja väärika õlle pruulimise standardiga, mis annab tunnistust õlle autentsusest ja vanade traditsioonide järgimisest pruulimisel.

„Selle standardi järgmine lisab Kullale veelgi väärtust ja väärikust,“ lausus Tappo.

„Kui tänapäevases modernses tootmises on võimalik tootmisprotsessi optimeerida ja kiirendada ning koostisosi lisada mitmes etapis, siis Reinheitsgebot lubab ainult traditsioonilist õllepruulimisprotsessi ja traditsioonilisi koostisosi. Küll saan lubada, et Saku Kulla maitse algupärase pruulimisstandardi kasutusele võtmisega ei muutu – Kullale iseloomulik täidlane maitse ja rikkalik humalaaroom jäävad samaks.“

Reinheitsgebot on aastast 1516 pärinev ning tänaseni kehtiv Saksamaa pruulimisstandard, mis kehtestab õlleteole väga konkreetsed reeglid. Reinheitsgeboti reeglite kohaselt võib laagerõlut pruulida ainult odralinnastest, humalast ja veest, peale nende on lubatud veel vaid pärmi kasutamine. Reinheitsgebot on õllemaailmas tunnustatud pruulimisstandard ning seda järgitakse õlle pruulimisel paljudes riikides üle maailma. Samuti on selle alusel valmistatud kõik Saksamaal toodetud ja müüdavad laagerõlled.

Reinheitsgeboti standardiga kooskõlas pruulitud Saku Kuld on jaekaubanduses saadaval alates septembrikuust. Müügile tuleb kaks varianti – filtreeritud ja filtreerimata Saku Kuld. Muutub ka Saku Kulla pudel – õlu villitakse nüüd uudsesse unikaalsesse 0,33L pudelisse. Müügile jääb ka tarbijatele juba harjumuspärane 0,5L purk.