Cardo Remmel alustas Saku Õlletehases tööd 1983. aastal ehitusdirektorina ja jätkas hiljem peadirektori asetäitjana ehituse alal. 1988. aastal valiti Cardo Remmel Saku eksperimentaalõlletehase peadirektoriks. Ajastul, mil uuendused olid peamine võtmesõna, valiti Cardo ettevõtte juhiks töökollektiivi nõukogu poolt.

Cardo pikka tööperioodi Sakus tähistvad mitmed olulised sündmused, mis ettevõtte käekäiku oluliselt suunasid. 1991. aastal, kui loodi ühisettevõte tehastega Pripps ja Hartwall, algas Saku Õlletehase jaoks uus ajajärk – rekonstrueeriti hooneid ja vahetati täielikult välja seadmepark. 1993. aastal tõi Saku Õlletehas turule Eesti esimese kvaliteetõlle „Saku Originaal“, mis täna, 25. aastat hiljem, tähistab oma veerandsajandat sünnipäeva ning on endiselt Eesti õlleturu lipulaevaks. Cardo Remmel lahkus Saku Õlletehase juhatuse esimehe ametikohalt 2005. aasta jaanuaris, jäädes peale seda veel mõneks ajaks ettevõtte nõukogu liikmeks.

Cardoga koos töötanud inimeste sõnul oli ta kindla käega, nõudlik ja täpsust armastav juht. Ta oli visionäär, kelle juhtimisel jõudis Saku seatud eesmärkideni ning õigustas igati klientide, tarbijate ja omanike ootusi. Cardo sihiks oli tarbijakeskne lähenemine - pakkuda tooteid ja teenuseid, mida tarbija kõige rohkem ootab. Tal oli kindel ettekujutus sellest, kuidas õllekultuuri Eestis arendada ning kuidas viia kodumaine õlu maailma parimate kvaliteetõllede tasemele.

Samaaegselt oli Cardo jaoks oluline, et Saku Õlletehas oleks atraktiivne ja hinnatud tööandja. Ta armastas sporti ning pani õla alla Saku Õlletehase Spordiklubi loomisele, mis õlletehase töötajate terviseedenduse alast tegevust tänaseni juhib. Kolleegid mäletavad Cardot kui alati väga meeldivat kaaslast nii töö juures kui ka töövälistel üritustel.

Jaga
Kommentaarid