2015. aastal oli õlletehase käive 59,3 miljonit eurot ja kasum 0,6 miljonit. 2013-2014 aastatel küündis käive aga üle 71 miljoni euro ja kasumgi oli kopsakam - vastavalt 2,9 ja 4,3 miljonit.

„Kuna Eestis tegutseme langeva turu olukorras, siis oleme juba aastaid tegelenud ekspordivõimaluste täiendamisega. See on pikaajaline raske töö, mis tähendab pidevat uute kontaktide otsimist ning enda toodete headuse tõestamist,“ rääkis Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms.

„Aktsiisitõus on juba teinud oluliselt aktiivsemaks õlle varumise Eesti-Läti piirilt. Juulis ees ootava uue suure aktsiisitõusu tõttu hakkab kindlasti veelgi enam eestlasi käima lõunanaabrite juures oste sooritamas,“ leidis Härms.

Saku ekspordib tooteid 20 riiki, suurimad eksporditurud on ettevõtte jaoks Läti, Soome, Norra ja Rootsi. Möödunud aastal lisandus mitu uut riiki, näiteks kinnitati kanda Aafrika turul.

„Möödunud aastal tegelesime oma struktuuri ja töömudeli efektiivsuse tõstmisega ning optimeerisime tootmist ja transporti. See kõik aitas kulusid kokku hoida,“ selgitas Härms. Nii näiteks olid nii transpordikulud, tööjõukulud kui ka turunduskulud mullu oluliselt väiksemad kui aasta tagasi.
Alates 2016. aasta lõpust jätkasid Saku Õlletehas, Läti Aldarise ning Leedu Švyturys-Utenose õlletehas tööd ühise juhtkonna all, eesmärgiga tugevdada positsioone kolme riigi turgudel.

Lahjade alkohoolsete jookide ning karastusjookide tootja Saku Õlletehas on asutatud 1820. aastal. Praegu kuulub ettevõtte rahvusvahelisse Carlsbergi Gruppi ning annab Eestis tööd 330 inimesele.