Eile teatas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, et alkoholipoliitika olulise karmistamise käigus kavatsetakse keelata alkoholimüük tanklapoodides.

„Täna pole esitatud ühtegi mõjuanalüüsi, mis põhjendaks tankla juures oleva kaupluse eristaatust võrreldes lähedalasuva väikepoe või supermarketiga ning miks ühte ettevõtlusvormi peaks teistega võrreldes diskrimineerima,“ ütles Kastein Delfi Ärilehele.

„Siit kerkib retooriline küsimus - millise probleemi lahendab tanklates alkoholimüügi keelamine?“ jätkas ta.

„Inimesed käivad nii tanklas kui poes autoga. Tanklates kehtivad täpselt samad müügitingimused ja kellaajalised piirangud kui kauplustes. Lisaks on alkohol tanklas niikuinii kallim kui näiteks supermarketis. Seega paneks taoline piirang löögi tanklavõrgustikele, kuid samas ei lahenda ju ühtegi probleemi, sest inimesed liiguvad oma ostu teostama kauplustesse,“ leidis Kastein.

„Minu hinnangul on tänane riiklik regulatsioon piisavalt tugev. Selle asemel, et uusi ja kaheldava mõjuga administratiivseid piiranguid kehtestada, oleks mõistlik olemasolevat regulatsiooni järgida ning vajadusel järelevalvet tõhustada,“ lisas ta.