„Õlleturu langustrend on viimaste aastate poliitika tagajärg ja suurendab tootjate ebakindlust tuleviku ees,“ kinnitas ta.

Selle aasta 15-protsendilise aktsiisitõusu täpne mõju selgub Kasteini sõnul peagi, kui on näha, kuidas see tarbijate ostukäitumist mõjutama hakkab. „Esialgu prognoosime seda, et aasta algus tuleb kindlasti käibe poolest kehvem, sest inimesed soetasid ette soodsama hinnaga varusid,“ lausus ta.

Tootjana teevad Kasteini tõsiselt murelikuks valitsuse heitlikud otsused- varem kinnitatud aktsiisikava äkiline muutmine.

Eestis on õlleaktsiis võrreldes keskmise palgaga juba Euroopa Liidus kolmandal kohal, teisisõnu on õlu tarbijate jaoks juba väga kallis, rääkis Kastein.

„Eeloleva aasta mahte ja aktsiisimakse prognoosides arvame, et 2015. aastal näeme aktsiiside alalaekumist riigikassasse.
Kastein kinnitas, et suure tööandja ja tootmisettevõttena teeb õlletehas oma investeerimis- ja värbamisotsused pikaks ajaks ette ning sellised äkilised muudatused müügimahtude langemises kahjustavad Eestis toimivat ettevõtlust tõsiselt.

„Praegu jätkame ilma suurte muudatusteta oma tegevuses, aga jälgime turul toimuvat ja poliitilisi otsuseid väga teraselt,“ märkis Kastein.