Saku Õlletehase müügidirektor Margus Kastein ütles, et peamiseks eksportriigiks oli Soome, kuhu müüdi esimesel poolaastal ligi seitse korda enam õlut kui aasta tagasi.

„Kõige värskem uudis on pudeliõlle Saku Hele müügi alustamine Soome riiklikus alkoholimonopils Alko. Lisaks on Saku õlledest Soome Alkos esindatud Saku Kuld, Saku Originaal, Saku Rock, Saku Tume, Taurus ja Porter. Näiteks Saku Originaal on olnud aastaid üks kõige paremini müüv välismaine õllebränd Soomes,“ rääkis Kastein.

Kastein nimetas peamiseks kasvu mootoriks Skandinaavia moodsaimat purgiliini ja selle pakutavaid võimalusi toota erinevaid purgiformaate. „Turud ja tarbijad on väga hästi vastu võtnud 1L purgiformaadi, kuhu on villitud nii Saku Rock kui Saku Originaal. Ka pindine purgiformaat on saanud sooja vastuvõtu osaliseks,“ sõnas Kastein.

Samuti näeb Kastein kasvavate ekspordimahtude taga edukaid investeeringuid tehnoloogiasse ning uuendusliku kristallfiltreerimise sisseviimist, mis parandas oluliselt õlle maitseomadusi ning andis pudeliõllele vaadiõllele omase värskuse.

Lisaks Soome turule ekspordib Saku õlut Rootsi, Lätti ja Leetu.