“Carlsbergi Baltikumi ettevõtete uue juhtimisstruktuuriga saavad Saku Õlletehas ning Läti Aldarise ja Leedu Švyturys-Utenose õlletehased ühise juhtkonna, eesmärgiga tugevdada positsioone kolme riigi turgudel,” ütles Saku Õlletehase ja Carlsberg Baltikumi juhatuse esimees Rolandas Viršilas. “Jaani nimetamisega Saku Õlletehase juhatuse liikmeks täiendame siinse juhtkonna kompetentsi, et kindlustada Saku positsiooni ja viia ellu pikaajalisesed eesmärgid tänasel langeval turul.”

Carlsbergi Baltimaade ühine juhtkond annab Viršilase sõnul võimaluse senisest veelgi ühtsemalt koordineerida tootmistegevust, logistikaprotsesse ning turunduse ja müügialast tegevust kolme riigi turgudel. “Nii Saku kui Aldarise ja Švyturys-Utenose tehaste esmane fookus tootmises ja müügitegevuses on suunatud jätkuvalt oma koduturgudele. Uus juhtimisstruktuur annab võimaluse efektiivsuse tõstmiseks ja seeläbi grupi positsiooni kindlustamiseks Baltikumis,” lausus ta.

Saku Õlletehase uus juhatuse liige ning Carlsberg Baltikumi ühise juhtkonna liige Jaan Härms töötab viimased viis aastat Saku müügidirektorina. Alates 2002. aastast on Härms töötanud erinevates Carlsberg Grupi ettevõtetes Soomes, Malaisias, Vietnamis, Singapuris ja Leedus.

Carlsbergi Baltimaade ühises juhtkonns hakkab kolmes riigis asuva nelja õlletehase tootmistegevuse ja tootearenduse eest vastutama alates 2012. aastast Saku ning 2015. aastast ka Läti Aldarise tootmisdirektori ametit pidav Marika Tungel. Carlsberg Baltikumi logistikadirektorina asub ametisse viimased kaks aastat Saku ja Aldarise logistikat juhtinud Anders Siboni; personalidirektori ametisse asub tänavu aasta algusest Eesti ja Läti tehaste personalijuhina töötav Sigita Ozola.

“Uue juhtimisstruktuuriga ei muutu Baltimaade ettevõtete juriidilised staatused ning ka edaspidi jätkavad Saku Õlletehase AS, JSC Aldaris ning UAB Švyturys-Utenos Alus kolme eraldiseisva Carlsbergi gruppi kuuluva äriühinguna, mille peakontor on sarnaselt kõigi teiste Carlsbergi ettevõtetega Taanis Kopenhaagenis,” kommenteeris Viršilas.

Ühisesse juhtkonda kuuluvad kõrvuti juhatuse esimehe Rolandas Viršilasega kolme riigi müügidirektorid Jaan Härms, Arturs Ilzins ja Ausra Vasiljeviene, tootmisdirektor Marika Tungel, logistikadirektor Anders Siboni, personalidirektor Sigita Ozola, finantsdirektor Lina Markeviciute, turundusdirektor Laimis Balciunas, äriarendusdirektor Dobilas Sirotka ning kommunikatsioonidirektor Dainius Smailys.