Soomes tõuseb käesoleva aasta oktoobrist taas alkoholiaktsiisi number, seekord siis kümmeprotsenti. Viimase kolme aasta jooksul on see juba neljas alkoholiaktsiisitõus.

"Soomes maksab täna purgiõlu vahemikus 2-3 eurot, põhibrändid umbes 2,5 eurot pool liitrit. Meilt saab õllepurgi kätte alla euro ning kampaaniate ajal veelgi odavamalt. Vahe Soome ja Eesti hindade vahel on juba ajalooliselt olnud väga suured," sõnas Kastein.

Kastein lisas, et kui aktsiisi nüüd tõstetakse siis see lisatud 10 protsenti massilist Eestisse sõitu põhjustama ei hakka.

"Soomlane on juba pikka aega Eestist käinud alkoholi ostmas. Viimase kümne aasta jooksul on loomulikult mahud tugevalt kasvanud, kuid mingit suurt hüpet selle aktsiisi tõusuga oodata ei ole. Saku ei ole ka mingeid erimeetmeid rakendanud," sõnas Kastein.

Müügidirektor lisas, et alkoholiturism on ka väga Tallinna keskne tegevus.

"Lõuna poole minnes see mõju kaob täielikult," mainis Kastein.

Kastein tõi aga välja asjaolu, et ka nemad on mures sellepärast, et aktsiisitõusud tavaliselt suurendavad salaalkoholi turgu ning välismaale ostureiside tegemist.

"Saku on ju täna juba kõikides Soome jaekettides müügil, nende hulgas riiklikus alkoholimonopolis ning meid samuti teeb ärevaks need noodid, mis Soomest tulevad, et alkoholiaktsiisist loodetud lisas 100 miljonit eurot võib jääda eelmainitud põhjustel saamata," sõnas Kastein.