AS-i Rocca al Mare Suurhall juhi Aivar Sirelpuu sõnul soovib ettevõte hakata Eestisse tooma kuulsaid pop- ning rockartiste, mis on olnud Eestis tegutsevate kontserdikorraldajate poolt juba mõnda aega unarusse jäetud.

Brightman alustab

Selles osas tehakse algust septembri teisel poolel Sarah Brightmani kontserdiga.

Staaride Eestisse toomise osas ei piirduta Sirelpuu kinnitusel ainult Sarah Brightmani kontserdiga ? juba käib töö järgmise artisti leidmiseks detsembris kavandatavale üritusele, järgmise aasta kevadet silmas pidades tehakse ettevalmistusi ühe rahvusvahelise muusikali Eestisse toomiseks. Nimedest täpsemalt pole Sirelpuu sõnul võimalik veel rääkida.

?Tegutseme selles suunas kindlasti edasi koostöös teiste areenidega Baltikumis ning Skandinaavias,? kinnitas Sirelpuu. Tema sõnul kuulub Saku suurhall ka European Arena Associationisse (Euroopa halle koondav organisatsioon), kellega tehakse koostööd ning loodetakse leida sobivaid projekte ka Eesti publikule.

?Meil ei jää lihtsalt muud üle. Kui Eestis ei taastu inimeste ring, kes võtavad riski ja julguse kontserte korraldada, peame sellega ise tegelema.? Samas rõhutas Sirelpuu, et staaride Eestisse toomine ning kontsertide korraldamine ei kuulu suurhalli põhitegevuste hulka.

Meelelahutusfirma BDG juht Peeter Rebane ütles, et maailmanimedega staaride toomist Eestisse ei ole teised kontserdikorraldajad unarusse jätnud. ?Me ei soovi lihtsalt kahjumit teenida,? märkis Rebane. ?Meie üheksa-aastane kogemus selles valdkonnas tähendab ka midagi,? lisas ta.

Rebane lisas, et kui Saku suurhall hakkab suurartiste Eestisse tooma, saab neist teistele kontserdikorraldajatele konkurent. ?See aga tähendab, et teised kontserdikorraldajad hakkavad neile vastu.?

Mis puudutab hallikontsertide korraldamist, märkis Rebane, et kui tegu oleks väga tulusa äriga, tegeleksid sellega paljud, sealhulgas BDG.

BDG toob sel aastal tuntud maailmanimedest Eestisse Saksa menubändi Rammstein, kelle kontsert toimub Saku suurhallis 22. novembril. ?Järgmise aasta algust silmas pidades käivad läbirääkimised maailma mastaabis ühe väga tuntud nimega.?

Mis puudutab Saku suurhalli majandustegevust, siis suutis ettevõte selle aasta esimese nelja kuuga oma ruumides korraldada pea sama palju üritusepäevi, kui seda tehti kogu eelmise aasta jooksul kokku. Saku halli selle aasta plaanid on seatud 168 üritusepäevale, 2003. aastal oli see number 78.

Kuigi üritusepäevade järgi läheks suurhallil majandulikult justkui ülesmäge, pole ei halli nõukogu liikme Aivar Riisalu ega tegevjuhi Aivar Sirelpuu sõnul ettevõtte majandustulemused kõige paremad.

Aivar Riisalu: linn ja riik on passiivsed

?? ?Majanduslikult ei lähe suurhallil erakordselt hästi, sest suvi oli üsna keeruline ? kes suvel ikka siseruumis olla tahab,? kirjeldas Saku suurhalli käekäiku ka ettevõtte nõukogu liige Aivar Riisalu.

?? ?Ideoloogiliselt on suurhalli eraomanikud taaskord ette-võttesse raha juurde pannud. Jätaks selle arvu oma teada, kuid need on ikka miljonid kroonid.?

?? Pärast enamusosaluse ostmist Saku suurhallis eelmise aasta oktoobris lubas Riisalu, et muutub halli hinnapoliitika ning et hoone oleks avatud kõigile, kel on huvi seal midagi korraldada. Tema sõnul oleks mõeldamatu jääda jäiga hinnakujunduse peale. Nii on ka praegu talitatud ning seeläbi kliendibaasi kasvatatud.

?? Saku suurhalli omanikeringi moodustavad OÜ Neckman Group 67% (mille taga on ärimehed

Aivar Riisalu ja Toonart Rääsk), riik 24,4% ja linn 8,6% osalusega.

?? ?Kindlasti mitte,? vastas Riisalu küsimusele, kas Saku suurhalli suuraktsionär kavatseb riigi ja linna osaluse välja osta. Teised omanikud on suhteliselt passiivsed.