Saku aleviku veemajandusprojekti näol on tegemist ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni süsteemide kaasajastamise projektiga, mis hõlmab Saku aleviku territooriumi.

Torustike ehitusele eelnes aastatel 2009 ja 2010 kogu Saku aleviku vee- ja kanalisatsioonitorustike ning sadeveetorustike projekteerimine. Projekti alusel on torustike rajamiseks jaotatud Saku alevik kolmeks piirkonnaks, millest esimene etapp hõlmab kõige suurema piirkonna välja ehitamist.

Lepingu sõlmivad tellijana AS Saku Maja ja töövõtjana AS Skanska EMV. Ehituslepingu maksumuseks ilma käibemaksuta on ligi 75,9 miljonit eesti krooni, millest ligi 62,7 miljonit kulub vee- ja kanalisatsioonitorustike rajamiseks ning ligi 13,2 miljonit sadeveetorustike rajamiseks.

Lepinguga hõlmatud tööde käigus tuleb välja ehitada ligi 20,3 km veetorustikke koos liitumispunktidega, ligi 19,8 km kanalisatsioonitorustikke koos liitumispunktidega ning ligi 8,7 km sademeveetorustikke.

Ehitustööd algavad esimestes lõikudes 2011. aasta talvel ning tööd peavad olema lõppenud 2012. aasta keskpaigaks. Pärast seda on 100% projekti piirkonna elanikel võimalus liituda ühisveevärgi– ja kanalisatsioonivõrguga ning saada endale euronõuetele vastav joogivesi.

Vee- ja kanalisatsioonitorustike rajamist kaasrahastavad Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond läbi SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse ning Saku vald.

Koos vee- ja kanalisatsioonitorustikega rajatakse samaaegselt kõigis kolmes piirkonnas kokku ligi 14,2 km sadeveetorustikke. Sademeveetorustike rajamist rahastab täies ulatuses Saku vald. Kõigi tööde tellijaks ja projekti elluviijaks on AS Saku Maja.