"Meenutan, et komisjon otsustas VEB fondi uurimiskomisjon esimesel istungil konsensuslikult tagada vastajate usalduslikkus, et küsitletavate käest saada võimalikult palju uut informatsiooni. Komisjoni esimehena saan öelda, et salvestasime istungeid selleks, et saaks koostada hiljem kvaliteetse raporti," rõhutab Vakra.

"Ja kuigi need on mustad töömaterjalid, olen kindel, et ajaloo huvides on meie üle aasta pikkuse töö kõikide materjalide säilitamine vajalik. Saan kinnitada, et VEB fondi uurimiskomisjoni salvestusi ei ole hävitatud ega kustutatud.

Kuna riigikogu juhatus on otsustanud anda kõikide komisjonide salvestised arhiivile, siis puudutab see otsus ka VEB fondi uurimiskomisjoni lindistusi. Kõik materjalid arhiveeritakse. Seejuures täidetakse riigisaladuse, isikuandmete kaitse ja teistest seadustest tulenevad nõuded," kinnitab Vakra.

Ka keskkonnakomisjoni esimehena on ta seisukohal, et tänapäeva digimaailmas ei ole komisjonide lindistuste salvestamine ja säilitamine liiga keeruline ega mahukas.

"Seega tuleb kõik salvestised ka tulevikus alles jätta, et näiteks tuhande aastapärast oleks võimalik ajaloolastel või huvilistel kuulata, kuidas omal ajal arutati keskkonnakomisjonis muuhulgas ka näiteks hundi- või karujahti," lisab Vakra muiates.