Põhja-Korea väejooksikud on rääkinud, et riigi valitsev perekond on läbi ajaloo pannud kõrvale mitme miljardi dollari suuruse varanduse tänu salaoperatsioonile, mida tuntakse koodnime "Office 39" ("Kontor 39") all. Samuti nimega "Room 39" ("Tuba 39") vihjatud nähtuse puhul on tegemist juba 70-ndatel praeguse valitseja isa Kim Jong-Ili poolt loodud võrgustikuga, mille peamine eesmärk on suurendada ja hoida suurt välisvaluuta fondi, mis kuulub Põhja-Korea juhile.

USA ametnikud on pikka aega nimetanud seda projekti mitte milleski muuks kui üheks suureks rahapesu operatsiooniks, mille kaudu pestakse relvadest, narkootikumidest (peamiselt metamfetamiin ja opiaadid) ja valeraha (peamiselt 100-dollarilised rahatähed) valmistamisest saadavat tulu. Projekti "Office 39" on samuti süüdistatud rahvusvahelistes kindlustuspettustes ja see fond omab isegi väidetavalt restoranide ketti nimega "Pyongyang", millel on kokku üle tosina restorani sellistes kohtades nagu Indoneesia, Vietnam, Kuala Lumpur, Peking ja Shanghai.

Seda organisatsiooni kontrollitakse läbi "legaalsete" äride, mille emafirma on Daesong Group. Daesong Group müüb iga aasta Põhja-Korea jõgedest ja kaevandustes pärit kulda hinnanguliselt 10 tonni. Kuld lennutatakse Viini või Hiinasse eralennukitega ja müüakse kang kangi haaval maha.

2007. aastal hindas ÜRO, et "Office 39" suudab kuritegelike äride kaudu teenida aastas umbes 500 miljonit kuni üks miljard dollarit. 2010. aastal hindas USA rahandusministeerium, et "Office 39" suudab juba teenida mitu miljardit dollarit ebaseaduslikul teel saadud tulu aastas. Mullu avastas Lõuna-Korea ja Ameerika ühine uurimisfond, et Kim`ile ja ta perele kuuluvatel pangakontodel on ligi viie miljardi dollari väärtuses varasid. Need varad olid jaotunud üle 200 konto vahel üle maailma. Näiteks omab Põhja-Korea liider kontosid Austrias, Liechtensteinis, Venemaal, Singapuris, Hiinas ja Luksemburgis. Tema Hiinas asuvatel kontodel on väidetavalt ainuüksi lihtsalt sularaha mitmesaja miljoni dollari väärtuses.

Kuhu raha peale šokolaadi ja juustu läheb?

Alates 2010. aastast hakkasid esimest korda ajaloos lendama kõrgtehnoloogilised satelliidid, mistõttu oli võimalik saada rohkem aimu välismaailma eest kinnise Põhja-Korea liidri tegemistest. Kohe hakkasid kinnitust saama kuulujutud, et toonasel liidril Kim Jong-Il´il on üle riigi ligi tosin luksuskodu.

Projekt nimega "Põhja-Korea majanduse valvurid" hakkasid kirja panema erinevaid villasid, mida nad Google Earth satelliidiga leida suutsid. Kim`ide perele arvatakse kuuluvat rohkem kui tosin kinnisvara, nende seas luksuslik rannamaja, alpimaja, mitu järveäärset villat koos jahtidega, golfiväljak, mägipalee ja suvekodu vesi-liumäega.

Seega, kui kõigel sellel on tõepõhi all, siis ei ole väljaande arvates ime, et paljud inimesed peavad Põhja-Koread juhtivat peret maffia sarnaseks kriminaalseks organisatsiooniks, mis kontrollib Pennsylvania osariigi suurust maa-ala. See organisatsioon teenib vaid umbes tosinale inimesele miljardeid dollareid ajal, kui riigis nälgib umbes 25 miljonit inimest. 

Kõige selle tipuks õgib aga Kim Jong-un niipalju šokolaadi ja juustu, et tema pahkluud ei pea keharaskuse all enam vastu...