Kekkilä juhatuse liikmed ja Lääne-Nigula vallavalitsuse töötajad kohtusid teisipäeval Taebla vallamajas, et arutada, kuidas saada Salajõe külla puhas joogivesi. Külaelanike meelest on turbakaevandaja Kekkilä rikkunud põhjavee, Kekkilä seda ei tunnista.

Kuigi Salajõe rikutud kaevuvee teema on päevakorral olnud aastaid, selgus kohtumisel, et küla kaevude puhastamiseks, uute rajamiseks või muul moel puhta joogivee toomiseks külla pole ajakava ega rahastamist.

Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus arvas, et enne ei ole mõtet Salajõe külaseltsiga hakata kaevude korrastamist arutama, kui on saadud kolmandalt osapoolelt arvamus. „Meil tuleb leida asjakohane tegevus, et joogivee probleem lahendada,” ütles Lõhmus. „Kaevanduse minema viimine ei lahenda joogivee probleemi.”

Lääne-Nigula kommunaalnõunik Olev Peetris sõnas, et helistab kohe geoloogiakeskusele.

Kui Lääne Elu päris, millise lähteülesande annab vallavalitsus geoloogiakeskusele, ütles Peetris, et ta lihtsalt helistab, kas geoloogiakeskus üldse jutule võtab.

Milline on ajakava, millal võiks lahendus selguda? Peetris märkis, et ajaraami ei ole.

Kui palju on vallavalitsus valmis kulutama uuringuteks? Lõhmus ja Peetris vaikisid. Viimaks kostis Lõhmus, et see selgub hiljem.

Ka Kekkilä taganes eile oma varasemast lubadusest, et rahastab puhta joogivee saamise Salajõe külas.