2014. aastal mees Äripäeva dividendiedetabelis ei figureerinud. 2015. aasta tulemuse poolest edestaks ta selles tabelis tuntud ärimehi nagu Hugo Osula, Jüri Raidla, Urmas Sõõrumaa ning Jaan Pillesaar.

Kestutis Rinkevicius on 51-aastane mees. Tema alluvuses töötab Eestis 130 inimest. Kunagi omas ta kuulsat vene restorani Troika, kuid 2001. aastast on see äripartner Aleksandr Davidjuki omanduses. Samal aastal lahkus Davidjuk omakorda Rinkeviciusega kahasse peetud ettevõttest Vellosar Kaubanduse OÜ. Tegemist on ühega kaheksast firmast, mis on seotud toidukohaga Babyback Ribs & BBQ. Niisiis on mees Eestis püsti pannud oma liharestoranide keti, mis toob sisse väga viisakaid summasid.

Viimastel aastatel lennukalt arenenud ketil on restoranid Kristiine keskuses, Ülemiste keskuses, Tartus Tasku keskuses, Pärnu Kaubamajakas, Rakvere Põhjakeskuses, Pääskülas, Viimsi Keskuses ning Tabasalus.

Liha kui rahamasin

2015. aasta oli parim Kristiine keskuse söögikohale ehk New Orleans Ribs OÜ-le, mille käive oli napilt alla miljoni euro. Sellest ettevõttes võttis Rinkevicius välja ka 100 000 euro eest dividende.

Palju ei jäänud maha ka Ülemiste keskuse restoran, mida haldab ettevõte Baltimore Ribs OÜ. Käive oli seal veidi üle 900 000 euro ning leedukas sai sealt välja võtta 80 000 eurot.

Kolmas suurem rahaallikas on Tabasalu BabyBack ehk Vellosar Kaubanduse OÜ. Pisut alla 800 000-eurose käibe juures sai mees siit välja võtta samuti 100 000 eurot.

Seega võib julgelt öelda, et eestlastele ameerika-stiilis grill-liha mekib ning leedukas on leidnud kena kullaaugu.

2013. aastal avas mees Lootsi tänaval, D-terminali lähedal, restorani Masha, mis tegutseb küll seniajani miinuses. Muidu õlitatult töötavate äride seas tegutsesid 2015. aastal väikese miinusega ka Rakvere Põhja keskuse BabyBack ning Viimsi keskuse liharestoran. Need on ka kaks viimast avatud restorani.

Rinkeviciusel on lisaks ka kaks kinnisvara haldamisega tegutsevat ettevõtet. Üks neist andis talle 70 000 eurot dividende.

Kokku on tal Eestis 11 firmat, mille kogukäive on enam kui 5,7 miljonit eurot ning kasum 476 133 eurot.

Mida me veel teame?

Kestutis Rinkeviciusel on Eestisse soetatud mitu kinnisvaraobjekti. Talle kuulub pool 2-korruselisest majast Sauel ning kaks korterit kurikuulsas Maakri tänava "tapamajas", tornmajas, kus 2005. aastal tapeti ja tükeldati inimene. Lisaks on tal kaks kõrvuti asuvat krunti Haabersti linnaosas, Selise tänava kandis.

Ärileht püüdis Rinkeviciust ka tabada. Mees lubas küsimustele e-kirja teel vastata, kuid siiani ei ole vastused laekunud.