Salva Kindlustus maksis selle aasta augustis oma klientidele kindlustuskahjusid kokku ligi 734 000 eurot. Väljamaksetest suurima osakaalu moodustasid liiklus- ja kaskojuhtumid, mille seas näitasid kasvutendentsi kokkupõrked metsloomadega.

Augustis moodustasid Salva Kindlustuse AS kindlustushüvitistest suurima osakaalu liikluskahjud 284 600 euroga, mis oli samal tasemel ka aasta varem. Kaskokindlustuse hüvitiste maht suurenes võrreldes eelmise aasta augustiga ligi 15% ulatudes 213 200 euroni.

Salva Kindlustuse AS kindlustusdirektor Urmas Kivirüüdi sõnul on suurimad kaskokahjud augustis seotud metsloomadega kokkupõrke või selle vältimisega. “Metsloomadele otsasõidud on hakanud augustikuuga kahjuks sagenema. Sageli on selliste õnnetuste tagajärjed küllaltki rängad ning ka kahjud suured. Suurimad Salva kaskokindlustuse väljamaksed puudutasid augustis selliseid juhtumeid nagu kokkupõrge metskitse ja põdraga, otsasõit rebasele või metsseale,” lausus Urmas Kivirüüt.

Varakindlustuskahjude väljamakseid tehti möödunud kuul 150 000 euro ulatuses, mis jäi samale tasemele aasta varasema ajaga. Sagedaimad juhtumid olid seotud maja või korterite veekahjude ning kodu- ja väikeelektroonika rikete ja purunemistega. “Selle aasta august tõi erakorraliselt ka suures mahus rahest ja äikesest tingitud kahjusid, kokku pea 50 000 euro ulatuses. Suurimad väljamaksed puudutasid rahe ja tormituule poolt katustele tekitatud kahjude likvideerimist,” selgitas Urmas Kivirüüt.

Salva Kindlustus kogus augustis ligi 1,4 miljonit eurot kindlustusmakseid, mida on veidi enam kui eelmisel aastal samal ajal.

Salva Kindlustuse AS on 1993. aastal loodud Eesti kapitalil põhinev kahjukindlustusselts. Salva Kindlustus pakub era- ja äriklientidele kõiki enamlevinud kahjukindlustustooteid, omades 18 esindust ja müügipunkti üle Eesti ning e-keskkonda salva24.ee. Lisaks on Salva liikluskindlustust võimalik sõlmida ka kõikides regionaalsetes liiklusregistri büroodes. Salva annab tööd kokku 120 inimesele.