Salva Kindlustuse poolt välja makstud hüvitised on viimastel kuudel vähenenud pea kõikides kindlustusliikides, kokku maksti klientidele aprillis kahjuhüvitisi 505 000 eurot, teatas Salva.

Võrreldes möödunud aasta sama ajaga langes kõige enam ehk üle 55 protsendi kaskokindlustuse hüvitiste maht 103 000 euroni.

Liikluskindlustuse kahjud ulatusid 247 000 euroni, mida on ligi 45 protsenti vähem mullusega võrreldes.

Salva Kindlustuse AS juhatuse liikme Algor Orava sõnul on senine liiklus- ja sõidukikindlustuse kahjude vähenemine tingitud headest ilmastikuoludest ja väikesest liiklustihedusest.

“Käesoleval aastal ei ole ka väga palju tehtud teede pindamistöid, mis reeglina toovad kaasa hüppelise klaasikahjude arvu suurenemise,” ütles Orav.

“Tavapäraselt sõidukikindlustuse kahjud kasvavad taas suve algul, kuna seoses puhkustega reisitakse rohkem ning ka kuumad ilmad põhjustavad suuremal arvul liiklusõnnetusi.”

Algor Orava sõnul on muutumas trendiks, et liikluskindlustuses suureneb isikukahjude osa.

“Kehtiv liikluskindlustuse seadus võimaldab liiklusõnnetuse põhjustanud juhile kompenseerida vaid teda ravinud haigla arved. Seetõttu alustas Salva märtsis esimese seltsina Eestis liikluskindlustusega koos pakkuma ka kaitset liiklusõnnetuse põhjustanud sõidukijuhile. Seda võimalust on hakatud üha rohkem ka kasutama ning hüvitiste maht näitab juba tõusutrendi,” lausus Algor Orav.

Orav lisas, et erinevalt kohustuslikust liikluskindlustuse lepingust võimaldab lisakaitse hüvitist maksta ka liiklusõnnetuse põhjustanud juhile.

Varakindlustuse väljamaksed ulatusid aprillis 72 400 euroni, mida on kolmandiku võrra vähem möödunud aasta sama ajaga võrreldes. Salva reisikindlustuse kahjujuhtumite arv ja väljamakstud hüvitised püsisid enam-vähem eelmise aasta tasemel ulatudes aprillis 68 000 euroni.

“Suur osa reisikindlustuse hüvitistest on nii kevad- kui sügisperioodil seotud reiside ärajäämise kahjudega. Tervisega seotud juhtumitest on enamus seotud soojamaareisidega nagu Türgi, Egiptus, India,” lisas Orav.

Salva suuremad kahjud on seotud haigestumistega Austraalias ja USAs, kus ravi on väga kallis.

Salva Kindlustus kogus aprillis üle 1,4 miljoni euro kindlustusmakseid, mis on jäänud varasemate kuudega samale tasemele.