"Aeg näitab, kas Microsoft saab selle operatsioonisüsteemi paremini lendama kui sai Nokia," sõnas Seppänen.

"Küll aga loob Microsofti märkimisväärne turuosa arvutites suure potentsiaali mobiiltelefonidele ja tahvelarvutitele, kui nende kolme vahele suudetakse luua ühtne, lihtne ja kliendile midagi uut pakkuv kasutuskogemus."

Windows Phone 8 operatsioonisüsteem vajab Elisa Eesti juhi sõnul vägagi juurde ka uusi äppe ning tulevikus näeme, kas Microsoft suudab paremini motiveerida äppide arendajaid kirjutama rakendusi lisaks iOS-le ja Androidile ka Windows Phone 8-le.

Nokia mobiiltelefonide müügi arvuline ja rahaline osakaal on viimaste aastatega vähenenud drastiliselt. Uuringufirma GfK Retail & Technology statistika alusel oli Nokia telefonide turuosa 2008. aasta juulikuu mobiiltelefonide kogumüügist Eestis 60 protsenti, käesoleva aasta juulis oli see 22 protsenti.

Veelgi suuremad vahed on tekkinud käibe turuosas. Kui 2008. aasta juulis kuulus Nokiale 60 protsenti mobiiltelefonide müügi rahalisest käibest Eestis, siis selle aasta juulis oli Nokia osa vaid 12 protsenti. Nutitelefonide osas on Nokia turuosad veelgi madalamad.

Nokia teatas täna, et müüb oma mobiiltelefonidealase tegevuse 5,44 miljardi euro eest Microsoftile.