Selliste ettevõtete vajadused on eriilmelised ning vajadusel peaks pakkuma riigi ja omavalitsuste partnerlust ning toetavat tegevust nii töötajate koolituse, tööjõu kättesaadavuse kui infrastruktuuri osas.

Taavi Rõivase valitsus on ju lausa eraldi minister, kelle ülesanne on ettevõtluse areng ja investeeringud. Ei tahaks hästi uskuda, et PKC otsus oli sarnaselt Haapsalu linnapeaga täiesti ootamatu ka ettevõtlusministri jaoks.

Saan aru, et PKC Group on aastaid olnud Eestile hea partner. Iseenesest on positiivne, kui meil tegutsevad ettevõtted liiguvad rahvusvahelises tarneahelas tähtsamale kohale.

Insenerikeskus Keilas loob loodetavasti suurema lisandväärtusega töökohti. Küll on väga murettekitav olulises maakonnakeskuses ligi 350 töökoha ning ligikaudu kümnendiku Läänemaa ettevõtlustulu kadu.

Seetõttu peaks valitsus kohe koos PKC ning kohaliku omavalituse esindajatega maha istuma ning välja selgitama töötajate koolitusvajadused ja muud võimalused, kuidas riik saab sedavõrd suure hulga töökohtade kadumisel abiks olla.

PKC kui Läänemaa suurima ettevõtte otsusel on selge regionaalne mõju Haapsalu ümbruse tööjõuturule ning omavalitsuse maksulaekumistele. Maakonnakeskustes töökohtade hoidmise nimel ootaks valitsuselt tugevamat initsiatiivi, ideid ning huvi ülesnäitamist.