Sampo on tormikahjudeks praeguseks välja maksnud ligi pool miljonit krooni. Suurim osa hüvitistest on Sampo praeguseks välja makstud Tartumaal, seal on tormiohvrid saanud kätte 150.000 krooni.

Praeguseks on kahjustused hüvitatud 64 kindlustusvõtjale, lõplik arv võib kujuneda ligi kaks korda suuremaks, teatas ETAle Sampo varakindlustuse kahjukäsitlusosakonna regioonide juht Urmas Saar.

Ka Bico-Leks Kindlustuse AS on tänaseks hüvitanud juba mitu suurt tormikahju. Bico-leks oli eelmise nädala seisuga saanud 25 tormikahju juhtumit. Kahjunõuete üldsumma ulatub kahe miljoni kroonini.

Siseminister Tarmo Looduse sõnul tekitasid 16. kuni 19. juulini tormid riigile kahju 360.308 krooni. Omavalitsuste kahju on 6,8 miljonit, eraisikute kahju üle 13 miljoni ja erafirmade kahju 2,2 miljonit krooni.

Metsakahjustusi ning Eesti Energia ja Eesti Telefoni kahjusid arvestamata tegi torm kahju enam kui 22,5 miljonit krooni, ütles Loodus eile ajakirjanikele.

Kõige suuremat kahju tegi torm Lääne-Viru maakonnale, kus kahjusumma ületab 12 miljonit krooni. Teisel kohal kahju suuruse poolest on Jõgeva maakond nelja miljoni krooniga.