"Meil pole hetkel plaane laieneda edasi firmasid omandades, me keskendume olemasolevate äride arendamisele," ütles Sampo-Leonia investorsuhete juht Taru Narvanmaa.

Sampo-Leonia direktorite nõukogu on heaks kiitnud uue strateegia, mille kohaselt kahjukindlustuses ei nähta suur kasvuvõimalust, seetõttu pannakse rõhk selles vallas koduturule ja see haru restruktureeritakse. Eesti puhul ei tähenda see kahjukindlustusest loobumist, kuigi sellised spekulatsioonid on kindlustusringkondades liikunud. "Sampo ei loobu ühestki tegutsemisvaldkonnast Eestis," lausus Narvanmaa.

Ka Sampo Eesti Varakindlustuse juht Olavi Laido ütles, et praegu pole juttugi sellest, nagu võiks Sampo siinsest kahjukindlustusest loobuda. Tema sõnul ei puuduta kontserni otsus kahjukindlustust väheprioriteetseks pidada Eestit, Lätit ja Leedut. "Kui siin kahjukindlustusest loobutaks, siis oleks see nii suur asi, et sellest oleks kuulda mitu korda ja varemgi ja selleks kuluks kaua aega," ütles Laido.

Eestis kahjukindlustuses esikohal oleva Sampo Varakindlustuse turuosa ulatus aasta lõpus ligi 40 protsendini, preemiaid oli kogutud ligi pool miljardit krooni. Enam kui kolmandiku Sampo kahjukindlustusportfellist moodustab kohustuslik liikluskindlustus, ligi kolmandikuni ulatub sõidukite kindlustus ja viiendikuni füüsiliste isikute varakindlustus.

Sampo-Leonia grupi strateegiaks on keskenduda pangandus- ja kindlustusturu neile segmentidele, milles kasvupotentsiaal on kõige suurem ning kahjukindlustust sinna hulka ei arvata. Need on pikaajaline säästmine (elukindlustus, varahaldus ja investeerimisfondid), jae- ja privaatpangandus ning investeerimispangandus. Rahvusvahelisel tasandil loobutakse mitteelukindlustuse laiendamisest ja hoidutakse suurfirmadele antavate laenutagatiste kasvatamisest.